Immigratiediensten

The Netherlands

immigration to the Netherlands expats and famalies -INLS.nl
Nederlands-Amerikaans Vriendschapsverdrag – IND Netherlands

Voor ambitieuze ondernemers uit de Verenigde Staten is de DAFT, oftewel het Nederlands Amerikaans Vriendschapsverdrag een kansrijke aanvraagprocedure om een bedrijf in Nederland te beginnen of vestigen. Hierdoor kunnen zij een verblijfsvergunning op grond van de DAFT bemachtigen. 

De DAFT-procedure is zeer kansrijk in vergelijking met de reguliere zelfstandigen aanvraagprocedure. Binnen de reguliere zelfstandigen aanvraagprocedure dient de ondernemer heel veel stukken aan te leveren en is de ondernemer onderhevig aan het puntensysteem van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Binnen de DAFT aanvraagprocedure is de ondernemer vrijgesteld van het puntensysteem van RVO en hoeft de DAFT ondernemer niet heel veel stukken te overleggen. Hierdoor kan de Amerikaanse ondernemer zich vrij gemakkelijk vestigen in Nederland. Dit vloeit namelijk voort uit het Nederlands-Amerikaanse Vriendschapsverdrag.

De DAFT aanvraagprocedure is een aanrader voor elke Amerikaanse ondernemer die zijn/ haar bedrijf wenst te vestigen in Nederland.

Om in aanmerking te komen voor een verblijfsvergunning op grond van de DAFT, dient de DAFT ondernemer aan de volgende voorwaarden te voldoen:

• De ondernemer moet de Amerikaanse nationaliteit hebben;

• De ondernemer moet een bepaald bedrag investeren in het bedrijf dat hij/zij in Nederland gaat oprichten. De volgende investeringsbedragen zijn van toepassing;

– Indien de ondernemer een eenmanszaak gaat beginnen, dan is een investeringsbedrag van € 4500 van toepassing;

– Indien de ondernemer een Vennootschap onder firma gaat oprichten, dan geldt een minimum investering van 25% van het gestorte kapitaal, met een minimum van €4500;

-Indien de ondernemer een besloten vennootschap gaat oprichten, dan geldt een minimum investering van 25% van het gestorte kapitaal met een minimum van € 4.500;

– Indien de ondernemer een Naamloze vennootschap gaat oprichten, dan geldt een minimum investering van 25% van het gestorte kapitaal. Het gestorte kapitaal voor een naamloze vennootschap is minimaal € 45.000, wat betekent dat het minimum investeringsbedrag € 11.250 moet zijn.

Gezien onze ervaring binnen de zelfstandigenafdeling van de IND, neemt INLS de DAFT aanvraag graag voor u in handen. Zodoende zullen wij uw DAFT aanvraag in goede banen leiden. 

Raadpleeg onze FAQ hieronder de voor meer informatie omtrent de DAFT aanvraag.

Frequently asked questions

Meest gestelde vragen over Nederlands-Amerikaans Vriendschapsverdrag

De IND heeft een wettelijke beslistermijn van 3 maanden. Maar onze ervaring en praktijk wijst uit dat de DAFT-procedure meestal 1-2 maanden zal duren. 

De IND leges voor de DAFT aanvraag bedragen € 350. 

De DAFT verblijfsvergunning heeft een geldigheidsduur van 2 jaar.

Ja, dat is mogelijk. INLS neemt  ook de aanvraag voor de echtgenoot/ echtgenote of partner en/ of kinderen van de DAFT ondernemer in handen. Bezoek onze pagina aanvraag partner van een Nederlandse verblijfsvergunninghouder en aanvraag familieleden Nederlandse verblijfsvergunninghouder. 

Legal disclaimer

The information contained in this site is for general guidance on matters of interest only. The application and impact of laws can vary widely based on the specific facts involved. Given the changing nature of laws, rules and regulations, and the inherent hazards of electronic communication, there may be delays, omissions or inaccuracies in information contained in this site. Accordingly, the information on this site is provided with the understanding that INLS is not liable for the above content. As such, it should not be used as a substitute for consultation with our professionals before making any decision or taking any action.

Contacteer ons

Telephone

06 57249380

Email

service@inls.nl

    * Verplicht veld

    Deze site is beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacy Beleid en Algemene Voorwaarden zijn van toepassing.

    path99