Immigratiediensten

The Netherlands

immigration relocation services holland corporations -INLS.nl
Regeling Aziatische horeca – IND Netherlands

De regeling Aziatische horeca is een kansrijke aanvraagprocedure voor restauranteigenaren van een Aziatisch restaurant. Deze regeling is ervoor bedoeld om Aziatische koks van buiten de EU en Zwitserland gemakkelijk over te laten halen en in dienst te nemen, aangezien er een tekort is aan Aziatische koks in Nederland.

Deze regeling is een uitzondering op de reguliere GVVA arbeid in loondienst aanvraagprocedure. Bent u eigenaar van een Aziatisch restaurant en wilt u een Aziatische kok van buiten de EU en Zwitserland in dienst nemen? Dan is de regeling Aziatische horeca een kansrijke aanvraagprocedure. De kok dient een specialiteitenkok te zijn op niveau 4 t/m 6. Hierbij gaat het om een ​​specialiteitenkok, sous chef of chef-kok.

De aanvraag op grond van de regeling Aziatische horeca dient te worden ingediend bij de IND. Hierbij dient u een gecombineerde vergunning voor verblijf en arbeid (GVVA) aan te vragen. De GVVA is een combinatie van een verblijfsvergunning en een TWV/werkvergunning. De IND stuurt de aanvraag vervolgens door naar UWV. UWV brengt binnen 5 weken een advies uit aan de IND. De IND neemt het advies van het UWV altijd over.

Om in aanmerking te komen voor de regeling Aziatische horeca moeten het restaurant en de kok aan een aantal voorwaarden voldoen.

Uw restaurant moet aan de volgende voorwaarden voldoen;

 • U heeft een Aziatisch specialiteitenrestaurant in één van de volgende keukens; Chinese keuken, Japanse keuken, Tibetaanse keuken, Koreaanse keuken, Thaise keuken, Vietnamese keuken, Indonesische keuken, Indiase keuken en Maleisische keuken;
 • U dient aan te geven waarom u een specialiteitenkok nodig hebt en u dient aan te geven dat het een kok is van niveau 4 tot 6;
 • Tijdens de duur van de verblijfsvergunning van de kok moet u;

– keukenpersoneel opleiden uit Nederland of uit de Europese Unie of;

– U moet een stagiaire van een ROC koksopleiding een stageplek aanbieden;

– een medewerker van uw keukenpersoneel een opleiding laten volgen. Deze werknemer heeft geen verblijfsvergunning nodig. U moet hiervan een certificaat overleggen;

– een niet-vergunningplichtige werknemer een opleiding laten volgen;

– u hebt een stagiaire zijn/haar stage in uw restaurant laten voltooien.

 • U dient de vacature drie weken voor het indienen van de aanvraag aan te melden bij UWV.


De kok moet aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Het moet een kok zijn van niveau 4 / t/m 6, wat inhoudt dat de kok minimaal een specialiteitenkok is, een souschef of een chef-kok;
 • De kok moet in het bezit zijn van een certificaat of diploma waaruit blijkt dat de kok gekwalificeerd is om als kok te werken op niveau 4 t/m 6;
 • Het salaris moet marktconform zijn. Hiervoor geldt het salaris van de Horeca CAO.

 

Per januari 2022 gelden de volgende salariscriteria. Dit zijn de marktconforme salarissen, die zijn vastgesteld door de Horeca CAO;

 • Voor een specialiteitenkok is het bruto maandsalaris €1945,96;
 • Voor een souschef is het bruto maandsalaris € 2169,09;
 • Voor een chef-kok is het bruto maandsalaris € 2399,25.

Gezien onze ervaring bij de IND en UWV. neemt INLS de aanvraag regeling Aziatische horeca graag voor u in handen.

Raadpleeg onze FAQ hieronder de voor meer informatie omtrent de aanvraagprocedure voor het erkend referentschaprecognized sponsorship application.

24 uur garantie

We dienen de aanvraag binnen één werkdag in bij de IND.

Vast tarief

Onze tarief voor het afhandelen van de aanvraag bedraagt €600,- exclusief BTW en de IND leges.

Hebt u een vraag of hebt u niet gevonden naar wat u zocht?

Bekijk de veel gestelde vragen onderaan pagina voor meer informatie. U kunt voor al uw vragen omtrent immigratie contact opnemen met INLS.

Frequently asked questions

Meest gestelde vragen over Regeling Aziatische horeca

Een kok die woonachtig is in het land van herkomst heeft een mvv nodig. Het aanvragen van een mvv maakt inderdaad onderdeel uit van de aanvraagprocedure regeling Aziatische horeca.

Nee, in die zin is de regeling Aziatische horeca anders dan de reguliere GVVA arbeid in loondienst aanvraagprocedure. Hierdoor hoef je biet eerst een geschikte kok binnen Nederland en de EU te vinden.

De IND leges voor de aanvraag regeling Aziatische horeca bedragen € 320.

Als werkgever moet u erop toezien dat het salaris altijd gegarandeerd is en wordt uitbetaald aan de kok. UWV houdt hier toezicht op middels een systeem van de Belastingdienst, genaamd Suwinet. U bent er ook verantwoordelijk voor dat de kok altijd in het restaurant werkt. Als de kok ontslag neemt, moet u dit direct aan ons doorgeven, zodat we de afmeldingsprocedure kunnen starten.

De kosten van INLS voor de afmeldingsprocedure bedragen € 150,- exclusief BTW. 

De verblijfsvergunning op grond van de regeling Aziatische horeca is 2 jaar geldig.

De IND heeft een wettelijke termijn van 3 maanden. Zodra de IND de aanvraag heeft ontvangen, stuurt de IND de aanvraag door naar UWV. UWV brengt binnen 5 weken een advies uit aan de IND. De aanvraagprocedure regeling Aziatische horeca duurt doorgaans 2-3 maanden.

Ja, dat is mogelijk. INLS neemt ook de aanvraag van de echtgenoot/echtgenote en/of kinderen in handen. Bezoek dan onze pagina partner van een Nederlandse verblijfsvergunninghouder en familie van een Nederlandse verblijfsvergunninghouder

Legal disclaimer

The information contained in this site is for general guidance on matters of interest only. The application and impact of laws can vary widely based on the specific facts involved. Given the changing nature of laws, rules and regulations, and the inherent hazards of electronic communication, there may be delays, omissions or inaccuracies in information contained in this site. Accordingly, the information on this site is provided with the understanding that INLS is not liable for the above content. As such, it should not be used as a substitute for consultation with our professionals before making any decision or taking any action.

Contacteer ons

  * Verplicht veld

  Deze site is beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacy Beleid en Algemene Voorwaarden zijn van toepassing.

  path99