Immigratiediensten

The Netherlands

immigration relocation services holland corporations -INLS.nl
Intra Corporate Transferee Directive (ICT) – IND Netherlands

De Intra Corporate Transferee Directive (ICT richtlijn) is een richtlijn die bedoeld is voor multinationale bedrijven.
De ICT-richtlijn is dus van toepassing op buitenlandse entiteiten die hun werknemer willen overplaatsen naar een entiteit in Nederland.

Er zijn een aantal voorwaarden waaraan het bedrijf en de overgeplaatste werknemer moeten voldoen. Als aan de voorwaarden wordt voldaan, komt de overgeplaatste werknemer in aanmerking voor een ICT-verblijfsvergunning.

Het bedrijf moet aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Het Nederlandse bedrijf is niet in staat de overgeplaatste werknemer een Nederlands arbeidscontract aan te bieden. De overgeplaatste werknemer moet een arbeidscontract hebben en behouden met het buitenlandse entiteit van buiten Nederland;
 • De werkgever in Nederland mag geen boete zijn opgelegd in de 5 jaar voorafgaand aan de ICT-aanvraag. De werkgever in Nederland mag geen boete opgelegd hebben gekregen voor overtreding van artikel 2 van de Wet arbeid vreemdelingen (Wav) of voor het niet of niet voldoende betalen van de loonbelasting of premies werknemersverzekeringen of volksverzekeringen.

De overgeplaatste werknemer moet aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • De werknemer moet een specialist, manager of stagiair zijn;
 • Het salaris van de werknemer dient marktconform te zijn;
 • Als de werknemer een specialist of manager is, moet hij/zij minimaal een bachelor diploma hebben behaald of minimaal 5 jaar werkervaring hebben opgedaan;
 • Als de werknemer een stagiair is, moet hij/zij in het bezit zijn van een masterdiploma.

Voor de werknemer is het salariscriterium gelijk aan het kennismigranten salariscriterium.

Het salariscriterium voor de werknemer is:

 • Voor een werknemer die jonger is dan 30 jaar is het bruto maandsalaris € 3549,- exclusief vakantiegeld;
 • Voor een werknemer van 30 jaar of ouder is het bruto maandsalaris € 4840,- exclusief vakantiegeld.

Het bedrijf hoeft in principe niet door de IND erkend te worden als referent. Als het bedrijf echter niet door de IND erkend is als referent, stuurt de IND de ICT-aanvraag door naar UWV. UWV geeft een advies aan de IND. Het advies van UWV heeft betrekking op de marktconformiteit van het salaris. Erkend referent zijn heeft dus een groot voordeel.

Gezien onze ervaring binnen de kennismigranten afdeling van de IND, neemt INLS graag uw ICT-aanvraag voor u in handen.

Raadpleeg onze FAQ hieronder de voor meer informatie omtrent de aanvraagprocedure voor het erkend referentschaprecognized sponsorship application.

24 uur garantie

We dienen de aanvraag binnen één werkdag in bij de IND.

Vast tarief

Onze tarief voor het afhandelen van de aanvraag bedraagt €500,- exclusief BTW en de IND leges.

Hebt u een vraag of hebt u niet gevonden naar wat u zocht?

Bekijk de veel gestelde vragen onderaan pagina voor meer informatie. U kunt voor al uw vragen omtrent immigratie contact opnemen met INLS.

Frequently asked questions

Meest gestelde vragen over Intra Corporate Transferee Directive (ICT)

Een overgeplaatste werknemer die in het land van herkomst verblijft, heeft een mvv nodig. Onderdanen van de Verenigde Staten van Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Japan en Zuid-Korea zijn uitgezonderd van het mvv vereiste. De mvv-procedure maakt inderdaad onderdeel uit van de ICT aanvraagprocedure.

 • De ICT aanvraagprocedure duurt voor bedrijven die een erkende referent zijn doorgaans niet langer dan 2-3 weken;
 • Voor bedrijven die geen erkende referent zijn kan de procedure 10-12 weken duren, aangezien de IND de ICT-aanvraag van niet-erkende bedrijven doorstuurt naar UWV.

Als werkgever moet u erop toezien dat het salaris altijd gegarandeerd is en wordt uitbetaald aan de overgeplaatste werknemer. U bent er ook verantwoordelijk voor dat de werknemer altijd binnen het bedrijf werkzaam is. Als de werknemer uit dienst treedt, dient u dit direct aan ons door te geven, zodat wij het afmeldingsproces kunnen starten.

De kosten voor de afmeldingsprocedure bedragen € 150,- exclusief BTW.

De IND leges voor de ICT aanvraag bedragen € 320 en € 69 voor Turkse staatsburgers. Burgers uit Israël en San Marino zijn vrijgesteld van het betalen van de IND leges.

De ICT verblijfsvergunning is maximaal 3 jaar geldig.

Ja, dat is mogelijk. INLS neemt ook de aanvraag voor de echtgenoot/ echtgenote en/of kinderen in handen. Bezoek onze pagina partner van een Nederlandse verblijfsvergunninghouder en familie van een Nederlandse verblijfsvergunninghouder.

Nee, de ICT verblijfsvergunning is niet verlengbaar. De alternatieven zijn:

 • het aanvragen van een verblijfsvergunning als kennismigrant. In dit geval moet de werknemer een Nederlandse arbeidsovereenkomst hebben afgesloten met het Nederlandse bedrijf;
 • het aanvragen van een verblijfsvergunning EU blauwe kaart. In dit geval moet de werknemer ook een Nederlandse arbeidsovereenkomst hebben afgesloten met het Nederlandse bedrijf.

Ja, INLS behandelt ook de aanvraag voor de 30% regeling. Onze kosten voor het behandelen van de 30% regeling aanvraag bedragen €450,- exclusief BTW.

Legal disclaimer

The information contained in this site is for general guidance on matters of interest only. The application and impact of laws can vary widely based on the specific facts involved. Given the changing nature of laws, rules and regulations, and the inherent hazards of electronic communication, there may be delays, omissions or inaccuracies in information contained in this site. Accordingly, the information on this site is provided with the understanding that INLS is not liable for the above content. As such, it should not be used as a substitute for consultation with our professionals before making any decision or taking any action.

Contacteer ons

  * Verplicht veld

  Deze site is beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacy Beleid en Algemene Voorwaarden zijn van toepassing.

  path99