Immigratiediensten

The Netherlands

immigration to the Netherlands expats and famalies -INLS.nl
Aanvraag partner van een Nederlander – IND Netherlands

Bent u partner van een Nederlander en wilt u bij hem/haar in Nederland verblijven? Dan is de aanvraagprocedure partner van een Nederlander van toepassing op uw situatie.

Heeft uw Nederlandse partner gebruik gemaakt van zijn/haar recht op vrije verkeer van personen in de EU? Dan valt u mogelijk onder de aanvraagprocedure partner van een EU-burger.

Als u partner bent van een Nederlander en u bij hem/haar wilt verblijven met een geldige verblijfsvergunning, dan dient uw Nederlandse partner aan bepaalde voorwaarden te voldoen;

 • Uw Nederlandse partner moet zelfstandig inkomen hebben;
 • Het inkomen van uw Nederlandse partner moet duurzaam zijn;
 • Het inkomen van uw Nederlandse partner moet voldoende zijn.

Gezien de ervaring van INLS binnen de IND, is INLS de ideale immigratieconsultant om uw aanvraag partner van een Nederlander in handen te nemen.

Raadpleeg onze FAQ hieronder de voor meer informatie omtrent de aanvraag partner van een Nederlander.

24 uur garantie

We dienen de aanvraag binnen één werkdag in bij de IND.

Vast tarief

Onze tarief voor het afhandelen van de aanvraag bedraagt €600,- exclusief BTW en de IND leges.

Hebt u een vraag of hebt u niet gevonden naar wat u zocht?

Bekijk de veel gestelde vragen onderaan pagina voor meer informatie. U kunt voor al uw vragen omtrent immigratie contact opnemen met INLS.

Frequently asked questions

Meest gestelde vragen over Aanvraag partner van een Nederlander

Uw partner die in het land van herkomst verblijft heeft inderdaad een mvv nodig. Onderdanen van de Verenigde Staten, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Japan en Zuid-Korea zijn uitgezonderd van het mvv vereiste. Het aanvragen van een MVV maakt inderdaad onderdeel uit van  de aanvraagprocedure verblijf bij een Nederlandse partner.

De verblijfsvergunning verblijf bij een Nederlandse partner wordt afgegeven voor de duur van 5 jaar.

De IND heeft een wettelijke termijn van 3 maanden voor het nemen van een beslissing op de aanvraag verblijf bij een Nederlandse partner.

Ja, u kunt in Nederland werken zonder dat daar een TWV voor vereist is. Uw werkgever hoeft dus geen TWV voor u aan te vragen.

 • Het inkomen is zelfstandig als uw Nederlandse partner het inkomen zelf verdient;
 • Het inkomen is duurzaam als u minimaal 12 maanden in loondienst werkt. Is uw arbeidsovereenkomst korter dan 12 maanden geldig, dan is uw inkomen duurzaam als u de laatste 12 maanden voorafgaand aan de aanvraag verblijf bij een Nederlandse partner minimaal het minimumloon hebt verdiend. Is uw contract korter dan 6 maanden geldig? Dan kijkt de IND naar uw inkomen van de afgelopen 3 jaar.
 • Het inkomen is voldoende als uw inkomen gelijk is aan het wettelijk minimumloon.

Ja, uw partner moet het basisexamen inburgering in het land van herkomst afleggen, voordat hij/zij de aanvraag indient en naar Nederland komt. Burgers uit de Verenigde Staten, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Monaco, Vaticaanstad, Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Japan, en Zuid-Korea zijn vrijgesteld van het basisexamen inburgering in het land van herkomst.

De IND leges voor de aanvraag partner van een Nederlander bedragen € 192,- Turkse staatsburgers betalen € 69,- en burgers uit Israël en San Marino zijn vrijgesteld van het betalen van de IND leges.

Legal disclaimer

The information contained in this site is for general guidance on matters of interest only. The application and impact of laws can vary widely based on the specific facts involved. Given the changing nature of laws, rules and regulations, and the inherent hazards of electronic communication, there may be delays, omissions or inaccuracies in information contained in this site. Accordingly, the information on this site is provided with the understanding that INLS is not liable for the above content. As such, it should not be used as a substitute for consultation with our professionals before making any decision or taking any action.

Contacteer ons

  * Verplicht veld

  Deze site is beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacy Beleid en Algemene Voorwaarden zijn van toepassing.

  path99