Immigratiediensten

The Netherlands

immigration to the Netherlands expats and famalies -INLS.nl
Turkse zelfstandigen aanvraagprocedure – IND Netherlands

Bent u een ambitieuze ondernemer en heeft u de Turkse nationaliteit? Dan biedt de Turkse zelfstandigen aanvraagprocedure u de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor een verblijfsvergunning als zelfstandig ondernemer

In tegenstelling tot de reguliere zelfstandigenregeling geldt het RVO puntensysteem niet voor zelfstandige ondernemers met de Turkse nationaliteit. De Raad van State heeft vastgesteld dat het RVO puntensysteem in strijd is met de standstill-bepaling.

De standstill-bepaling vloeit voort uit de Turkse Associatieovereenkomst die de Europese Unie (EU) heeft afgesloten met Turkije. De Turkse zelfstandigenregeling is dan ook gebaseerd op de Turkse Associatieovereenkomst.

Voor meer informatie omtrent de Turkse Associatieovereenkomst verwijzen wij u graag door naar de pagina Turkse Associatieovereenkomst.

Ondanks dat Turkse ondernemers zijn vrijgesteld van het RVO puntensysteem, dienen Turkse ondernemers de aanvraag te onderbouwen met een gedegen en uitgebreid ondernemingsplan en de onderbouwende financiële stukken. Het ondernemingsplan en de onderbouwende stukken van het ondernemingsplan moeten compleet worden aangeleverd met de aanvraag. Uiteindelijk staat het ondernemingsplan centraal, waarbij de financiële stukken het ondernemingsplan moeten onderbouwen.

Uiteindelijk beoordeelt Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) of de aanvraag met het ondernemingsplan aan de volgende voorwaarden voldoet;

  • Het bedrijf moet levensvatbaar zijn;
  • Het bedrijf moet kunnen opereren in een vrijemarkteconomie;
  • Het bedrijf moet voorzien in een behoefte in Nederland;
  • Het bedrijf moet een positieve bijdrage leveren aan de Nederlandse economie en mag de arbeidsmarkt en vrijemarkteconomie in Nederland niet verstoren.

RVO brengt op basis van bovenstaande criteria een advies uit aan de IND. Dit advies is positief of negatief. De IND neemt dit advies vrijwel altijd over.

Bent u als zelfstandig ondernemer actief in de kunstbranche, dan is het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap verantwoordelijk voor het uitbrengen van een advies aan de IND. De IND neemt ook dit advies altijd over. Dit geldt bijvoorbeeld voor beroepen als muzikant, schilder, cabaretier, theaterwerk, etc.

Gezien onze ervaring binnen de zelfstandigenafdeling van de Turkse zelfstandigenafdeling van de IND, neemt INLS uw Turkse zelfstandigen aanvraag graag voor u in handen.  

Raadpleeg onze FAQ hieronder de voor meer informatie omtrent de Turkse zelfstandigen aanvraag.

Frequently asked questions

Meest gestelde vragen over Turkse zelfstandigen aanvraagprocedure

de Turkse zelfstandigen aanvraagprocedure duurt 3-6 maanden.

De IND leges voor de Turkse zelfstandigen aanvraag bedragen € 70,- 

U komt in aanmerking voor een verblijfsvergunning op basis van het driejarenbeleid, indien uw aanvraag als zelfstandige 3 jaar of langer in behandeling is bij de IND en u gedurende deze 3 jaar altijd rechtmatig verblijf hebt gehad in Nederland.

De verblijfsvergunning Turkse zelfstandige is 2 jaar geldig.

Als u met een zelfstandige verblijfsvergunning wilt werken als werknemer in loondienst, dan heeft u een TWV nodig.

Op grond van het Turkse Associatieovereenkomst is de Turkse ondernemer – na 3 jaar een verblijfsvergunning als zelfstandige te hebben gehad – vrij op de arbeidsmarkt. Een TWV is dan niet meer nodig.

Ja, dat is mogelijk. INLS neemt ook de aanvraag van de partner of echtgenote/ echtgenoot en/of kinderen van de Turkse zelfstandige in handen. Bezoek hiervoor onze pagina partner van een Nederlandse verblijfsvergunninghouder, onze pagina familie van een Nederlandse verblijfsvergunninghouder en onze Turkse Associatieverdrag pagina

Legal disclaimer

The information contained in this site is for general guidance on matters of interest only. The application and impact of laws can vary widely based on the specific facts involved. Given the changing nature of laws, rules and regulations, and the inherent hazards of electronic communication, there may be delays, omissions or inaccuracies in information contained in this site. Accordingly, the information on this site is provided with the understanding that INLS is not liable for the above content. As such, it should not be used as a substitute for consultation with our professionals before making any decision or taking any action.

Contacteer ons

Telephone

06 57249380

Email

service@inls.nl

    * Verplicht veld

    Deze site is beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacy Beleid en Algemene Voorwaarden zijn van toepassing.

    path99