Immigratiediensten

The Netherlands

immigration to the Netherlands expats and famalies -INLS.nl
EU blue card visa application to Hire a Non-Eu Highly Skilled Employee
EU-langdurig ingezetene – IND Netherlands

De EU-langdurig verblijfsvergunning is een vergunning die bedoeld is voor niet-EU-burgers die 5 aaneengesloten jaren in het bezit zijn van een verblijfsvergunning. Met een verblijfsvergunning EU-langdurig ingezetene kan de vreemdeling voor onbepaalde tijd in Nederland verblijven.

Er zijn echter wel een aantal voorwaarden waaraan de aanvrager van een verblijfsvergunning EU-langdurig ingezetene moet voldoen;

 • U heeft niet de nationaliteit van een EU-land of Zwitserland;
 • U moet een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd of een verblijfsvergunning voor bepaalde tijd met een niet-tijdelijk doel hebben. Dit betekent dat de verblijfsvergunning na een bepaalde periode verlengbaar moet zijn;
 • U heeft minimaal 5 aaneengesloten jaren verblijf gehad in Nederland met een geldige verblijfsvergunning;
 • U voldoet en u heeft altijd voldaan aan de voorwaarden van uw huidige verblijfsvergunning;
 • U heeft zelfstandig, duurzaam en voldoende inkomen. U kunt het inkomen van uw partner waarmee u samenwoont ook meerekenen;
 • U heeft uw inburgeringstraject in Nederland afgerond.

Gezien de ervaring van INLS binnen de IND, is INLS de ideale immigratieconsulent om uw aanvraag EU-langdurig ingezetene in handen te nemen.

Raadpleeg onze FAQ hieronder de voor meer informatie omtrent de EU-langdurig ingezetene aanvraag.

Frequently asked questions

Meest gestelde vragen over EU-langdurig ingezetene

De verblijfsvergunning EU-langdurig ingezetene is geldig voor onbepaalde tijd. Het document zelf is 5 jaar geldig. Dit houdt in dat u uw document om de 5 jaar moet vernieuwen.

De jaren dat u een verblijfsvergunning voor studie hebt gehad tellen voor 50% mee voor de 5 jaren eis.

De IND leges voor de aanvraag EU-langdurig ingezetene bedragen € 210,- Indien u de Turkse nationaliteit heeft bedragen de IND leges, op basis van het Turks Associatieverdrag, € 70,-

Een kind jonger dan de 18 jaar betaalt € 70,- voor de EU-langdurig ingezetene aanvraag. Een kind jonger 18 jaar met de Turkse nationaliteit betaalt € 38,- voor de aanvraag EU-langdurig ingezetene.

De IND heeft een wettelijke termijn van 6 maanden voor het nemen van een ​​beslissing op uw aanvraag EU-langdurig ingezetene.

Met een verblijfsvergunning EU-langdurig ingezetene bent u vrij om de arbeidsmarkt. U kunt dus werken, zonder dat uw werkgever een TWV voor u hoeft aan te vragen.

Legal disclaimer

The information contained in this site is for general guidance on matters of interest only. The application and impact of laws can vary widely based on the specific facts involved. Given the changing nature of laws, rules and regulations, and the inherent hazards of electronic communication, there may be delays, omissions or inaccuracies in information contained in this site. Accordingly, the information on this site is provided with the understanding that INLS is not liable for the above content. As such, it should not be used as a substitute for consultation with our professionals before making any decision or taking any action.

Contacteer ons

Telephone

06 57249380

Email

service@inls.nl

  * Verplicht veld

  Deze site is beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacy Beleid en Algemene Voorwaarden zijn van toepassing.

  path99