Immigratiediensten

The Netherlands

immigration to the Netherlands expats and famalies -INLS.nl
Aanvraag gezinshereniging – IND Netherlands

De gezinshereniging aanvraag is bedoeld voor gezinsleden die boven de 18 jaar zijn en bij hun familie- of gezinslid willen verblijven in Nederland.

De rechtspositie van het gezinslid in Nederland bepaalt uiteindelijk welke aanvraagprocedure van toepassing is. Bent u een familielid van een EU-burger of zijn/haar partner, kijk dan eens op onze pagina’s familie van een EU-burger of partner van een EU-burger.

Bent u een familie- of gezinslid van een Nederlandse verblijfsvergunninghouder? Kijk dan op onze pagina familie van een Nederlandse verblijfsvergunninghouder of partner van een Nederlandse verblijfsvergunninghouder.

Bent u de partner van een Nederlander en geldt toetsing aan het EU-recht niet? Bezoek dan onze partner van een Nederlander pagina. Bent u een familielid (anders dan een partner) van een Nederlander, dan is een aanvraag op grond van art.8 van het EVRM-verdrag van toepassing.

Bent u een familielid die ouder is dan 18 jaar (anders dan een partner) van een niet-Nederlandse en niet-EU-burger die een Nederlandse verblijfsvergunning heeft? Dan valt u ook onder art. 8 van het EVRM..

• De ondernemer moet de Amerikaanse nationaliteit hebben;

• De ondernemer moet een bepaald bedrag investeren in het bedrijf dat hij/zij in Nederland gaat oprichten. De volgende investeringsbedragen zijn van toepassing;

– Indien de ondernemer een eenmanszaak gaat beginnen, dan is een investeringsbedrag van € 4500 van toepassing;

– Indien de ondernemer een Vennootschap onder firma gaat oprichten, dan geldt een minimum investering van 25% van het gestorte kapitaal, met een minimum van €4500;

-Indien de ondernemer een besloten vennootschap gaat oprichten, dan geldt een minimum investering van 25% van het gestorte kapitaal met een minimum van € 4.500;

– Indien de ondernemer een Naamloze vennootschap gaat oprichten, dan geldt een minimum investering van 25% van het gestorte kapitaal. Het gestorte kapitaal voor een naamloze vennootschap is minimaal € 45.000, wat betekent dat het minimum investeringsbedrag € 11.250 moet zijn.

Gezien de ervaring van INLS binnen de IND, is INLS de ideale immigratieconsultant om uw gezinshereniging aanvraag in handen te nemen.

Raadpleeg onze FAQ hieronder de voor meer informatie omtrent de aanvraag gezinshereniging.  

Frequently asked questions

Meest gestelde vragen over Aanvraag gezinshereniging

Dit hangt af van de geldigheid van de verblijfsvergunning van uw gezinslid bij wie u zal gaan verblijven. De geldigheidsduur is gelijk aan de geldigheidsduur van de verblijfsvergunning van uw gezinslid. Is uw gezinslid Nederlands of een EU-burger? Dan wordt de verblijfsvergunning gezinshereniging voor 5 jaar afgegeven.

Dit hangt ook af van de aard van de aanvraag. De IND heeft in de meeste gevallen een wettelijke termijn van 3 maanden.

Dit is afhankelijk van de verblijfsvergunning van uw gezinslid. Is uw gezinslid Nederlands of een EU-burger? Dan kunt u zonder TWV vrij werken in Nederland. Heeft uw gezinslid een Nederlandse verblijfsvergunning? Dan hangt het af van de verblijfsvergunning die hij/zij heeft.

Als u een gezinslid (niet-partner) ouder dan 18 jaar bent en bij een Nederlander of Nederlandse vergunninghouder wilt verblijven, is het van belang dat u volledig afhankelijk bent van uw gezinslid dat Nederlander is of een Nederlandse verblijfvergunning heeft. Het is belangrijk dat u dat kunt aantonen met bewijsstukken.

Het familielid dat onder de art. 8 EVRM-procedure valt is meestal een familielid dat ouder is dan 18 jaar.

Legal disclaimer

The information contained in this site is for general guidance on matters of interest only. The application and impact of laws can vary widely based on the specific facts involved. Given the changing nature of laws, rules and regulations, and the inherent hazards of electronic communication, there may be delays, omissions or inaccuracies in information contained in this site. Accordingly, the information on this site is provided with the understanding that INLS is not liable for the above content. As such, it should not be used as a substitute for consultation with our professionals before making any decision or taking any action.

Contacteer ons

Telephone

06 57249380

Email

service@inls.nl

    * Verplicht veld

    Deze site is beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacy Beleid en Algemene Voorwaarden zijn van toepassing.

    path99