Immigratiediensten

The Netherlands

immigration to the Netherlands expats and famalies -INLS.nl
Verblijfsvergunning onbepaalde tijd – IND Netherlands

De aanvraag voor een verblijfsvergunning onbepaalde tijd is bedoeld voor houders van een verblijfsvergunning die 5 aaneengesloten jaren een verblijfsvergunning hebben en hierdoor in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd.

Het verschil tussen de EU-langdurig ingezetene verblijfsvergunning en de reguliere verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd is dat de EU-langdurig ingezetene verblijfsvergunning de EU-langdurig ingezetene in staat stelt een verblijfsvergunning aan te vragen in een andere EU-lidstaat.

Om in aanmerking te komen voor een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd moet de aanvrager aan bepaalde voorwaarden voldoen;

 • U hebt al 5 jaar aaneengesloten een geldige verblijfsvergunning. De jaren beginnen te tellen vanaf de 8ste levensjaar;
 • U heeft altijd voldaan aan de voorwaarden van uw verblijfsvergunning(en);
 • Het doel van uw huidige verblijfsvergunning is een niet-tijdelijk doel;
 • U bent ingeschreven in de BRP;
 • U heeft zelfstandig, voldoende en duurzaam inkomen;
 • U bent succesvol ingeburgerd en beschikt over een inburgeringsdiploma.

Gezien de ervaring van INLS binnen de IND, is INLS de ideale immigratieconsulent om uw aanvraag voor een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd in handen te nemen.

Raadpleeg onze FAQ hieronder de voor meer informatie omtrent de aanvraag voor een verblijfsvergunning onbepaalde tijd.

Frequently asked questions

Meest gestelde vragen over Verblijfsvergunning onbepaalde tijd

De verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd is geldig voor onbepaalde tijd. Het document zelf is 5 jaar geldig. Dat betekent dat u uw document om de 5 jaar moet vernieuwen.

U moet minimaal 70% van het wettelijk minimumloon verdienen. Het vereiste bedrag is dus gelijk aan 70% van het wettelijk minimumloon.

De IND leges voor de aanvraag voor een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd bedragen € 210,- Indien u de Turkse nationaliteit heeft zijn de IND leges, op basis van het Turks Associatieverdrag € 70,-.

Een kind jonger dan 18 jaar betaalt € 70,- voor de aanvraag voor een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd. Een kind onder de 18 jaar met de Turkse nationaliteit betaalt € 38,- voor de aanvraag voor een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd.

De IND heeft een wettelijke termijn van 6 maanden voor het nemen van een beslissing op uw aanvraag voor een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd.

Met een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd bent u vrij op de arbeidsmarkt. U kunt dus in Nederland werken zonder dat uw werkgever een TWV voor u hoeft aan te vragen.

Legal disclaimer

The information contained in this site is for general guidance on matters of interest only. The application and impact of laws can vary widely based on the specific facts involved. Given the changing nature of laws, rules and regulations, and the inherent hazards of electronic communication, there may be delays, omissions or inaccuracies in information contained in this site. Accordingly, the information on this site is provided with the understanding that INLS is not liable for the above content. As such, it should not be used as a substitute for consultation with our professionals before making any decision or taking any action.

Contacteer ons

Telephone

06 57249380

Email

service@inls.nl

  * Verplicht veld

  Deze site is beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacy Beleid en Algemene Voorwaarden zijn van toepassing.

  path99